Kurban Bayramı’nın da yaklaşmasıyla birlikte artık tatil planları yapabilir ve gideceğiniz yerleri listelemeye başlayabilirsiniz. Kurban Bayramı’nda nereye gitsek sorusuyla başlayan serüven, ülkemizde bulunan binlerce güzellikteki gezilecek yer arsında seçim yapmanızı bir hayli zorlaştırsa gerek…

Ancak endişelenmenize hiç gerek yok, çünkü üsizler için çok detaylı araştırmalar yaptık ve gerek Kurban Bayramı tatilinizde, gerekse de diğer herhangi bir tatil döneminizde gideceğiniz harika yerler önerdik. İşte, doğal güzellikleri ile ön planda olan ve sizin için seçtiğimiz tatil yerleri.

 

Rize Ayder Yaylası

 

Karadeniz bölgesinin en gözde bölgelerinden biri olan Ayder Yaylası, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine 19 kilometre uzaklıktadır. Ayder Yaklası merkeze yakındır ancak buna rağmen 1218 metrelik bir rakıma sahiptir. Ülkemizde yayla dendiğinde ilk akla gelen yer hiç şüphesiz ki Ayder Yaylasıdır. Ladin ve Kayın ormanlarıyla çevrili bu yayla, sofralarımızı süsleyen o harika balların da üretildiği yer konumunda. Çünkü Ayder Yaylası, doğal güzellikleri kadar arıcılık ve bal üretimiyle de ünlü bir yer konumunda. Elbette ki bu bölgenin ünlü olduğu konular birden fazla çeşitliliğe sahip olmakla birlikte, Ayder Yaylasından akan doğal kaynak suları da oldukça soğuk, temiz ve bir o kadar da şifalıdır.

 

Ayder Yaylasına gittiğinizde doğanın o tarifsiz ihtişamına gözlerinizle şahit olacak, ruhunuzu dinlendirecek ve kaplıcalarına giderek de bedeninizi rahatlatabileceksiniz. Elbette ki Karadeniz bölgesine gidip sadece doğal güzelliklerin olacağını düşünmek olmaz. Karadeniz, insanlarının misafirperverliği ve yemek kültürünün gelişmişliğiyle de bilinir. Oraya gittiğinizde birbirinden harika yöresel kahvaltılar ve yemekler deneyimleyebileceksiniz. Bu yaz Kurban Bayramı tatili için tercih edeceğiniz Ayder Yaylası turu, sizin için harika bir serüven olacaktır.

 

Pokut Yaylası

 

Yine Karadeniz bölgesinde bulunan en güzide yaylalardan biri de Pokut Yaylasıdır. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan ve sahip olduğu güzellikleri ile adeta insanı kendine aşık eden yaylanın adı Ermeni dilinden gelmektedir. Pokut kelimesi Ermenice’de rüzgarlı vadi anlamına gelir ve Pokut Yaylası da gerçekten rüzgarıyla bilinen bir bölgedir.

 

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçe merkezinden yapacağınız 2 saatlik bir yolculuğun ardından bu yaylaya ulaşabilir ve mükemmel doğanın güzelliğini destekleyen o harika yeşil tonları arasında, adeta rüya gibi bir serüven yaşayabilirsiniz. Hiçbir hayvancılık faaliyetinin yapılmadığı yaylada, bölge yakınlarında oturan ve buraya tatil için gelen kişiler yıllın belli dönemlerinde yaylada çeşitli aktiviteler yapmaktadır. Bu aktiviteler daha çok gün batımı ve gün doğumu izleme, doğa yürüyüşleri ile eğlence etkinlikleri şeklindedir. Hayatınızda belki de daha önce hiç yaşamadığınız bir deneyimi, Pokut Yaylasına gelerek yaşamanız mümkün. Bu yayla, bulutların oluşma seviyesinden daha yüksek olduğu için buraya gelerek adeta bulutların üzerine çıkmış, deniz bulutu olayını seyretmiş ve hatta bulutlara dokunmuş olursunuz. Kurban Bayramında nereye gitsek sorusu için tercih edebileceğiniz alternatifler arasında Pokut Yaylası turu da eklemenizi öneririz.

 

 

Huser Yaylası

 

Ülkemizin en güzel yaylaları Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde olmakla birlikte, yemyeşil bitki örtüsüne ve harika bir doğaya sahip olan Huser Yaylası da yine bu ilçeye ait. Kurban Bayramında doğa tatili yapmak isteyenlerin en iyi tercihlerinden biri olacak olan Huser Yaylası’na gelmek için Ayder Yaylası üzerinden geçmeniz gerekmekte. Hatta tatil sürecinize her iki yaylayı da dahil ederek bu iki bölgeyi de deneyimleyebilirsiniz. 2400 metre yüksekliğiyle Rize ilinin en yüksek yaylası olan Huser üzerinden diğer yaylaları ve yayla çevresindeki o harika doğayı adeta kuş bakışı niteliğinde seyredebilirsiniz. Ulaşımın patik yollar ile sağlandığı yaylada 40 ile 50 civarı hane bulunmakta. Ve az önce bahsettiğimiz deniz bulutunu olayını da en iyi şekilde görebileceğiniz yer, Huser Yaylası turu olacaktır.

 

Gito Yaylası

 

Rize’ye bağlı olan Çamlıhemşin ilçesindeki diğer bir yayla ise Gito Yaylasıdır. Endemik bitki türlerinin bol, oksijen kalitesinin standartlardan yüksek ve sessizliğin ise oldukça makûl seviyelerde olduğu Gito Yaylası, bu Kurban Bayramında şehrin karmaşasından kaçarak sakin bir tatil yapmak isteyenler için harika bir seçenek. Ve iddia ediyoruz ki bu yaylaya geldiğinizde sahip olduğu güzellikler karşısında büyülenecek ve ülkemizde böyle bir yer olduğuna hayret edeceksiniz.

 

Sizlerin de bileceği üzere, doğal güzelliği ile bilinen bazı yerlerin almış olduğu yoğun insan ziyaretinden ötürü bu doğallıkları bir bakıma bozulmuş durumda. Ancak Gito Yaylası, doğal yapısı hiçbir şekilde bozulmamış ve adeta hep ilk günkü tazeliğini koruyan çok nadide bir bölge. Aynı zamanda Rize’nin görülmesi ve gezilmesi gereken yerleri arasında olan bu yaylanın tek olumsuz yanı ise ulaşımının biraz zor olmasıdır. Rakımı 2070 metre olan Gito Yaylası Turu, aynı zamanda bölgede yaşayan çeşitli hayvanlar sayesinde de ayrı bir güzelliğe bürünmüş durumda.

 

Batum

 

Bu Kurban Bayramı tatilinizde Gürcistan’ın en önemli kentlerinden biri olan Batum’a gitmeyi ve oranın tarihi dokusu ile kültürel birikimlerini ziyaret etmeye ne dersiniz? Subtropikal bir bölge olan, narenciye ve çay bitkileri başta olmak üzere tarımın oldukça iyi seviyelerde olduğu bu şehir, ayrıca ticari anlamda da oldukça gelişmiştir. Türkiye sınırına sadece 20 kilometrelik bir mesafede bulunan ve oldukça yakın sayılabilecek Batum şehrine giderek farklı medeniyetlerinin eserlerini de inceleyebilirsiniz. Çünkü Batum, Rusya ve Osmanlı başta olmak üzere zaman içerisinde birçok farklı devlet tarafından yönetildi ve günümüzde de bu devletlerin hepsinden eserler barındırmakta.

 

Batum Turunda Yapılabilecek Etkinlikler

 

Tatil serüveniniz dahilindeki Batum turu esnasında birbirinden farklı ve güzel aktiviteler yapabilirsiniz. Örneğin harika bir bisiklet turu ile tüm şehri gezebilirsiniz. Sonra da dünyanın en büyük botanik parklarından biri olan Batum Botanik Bahçesini gezerek buradaki 5 binden fazla bitki ve ağaç türünü görebilirsiniz. Ayrıca Batum, gece hayatı ile de oldukça ünlü bir şehirdir. Gece hayatını sevenler için Batum’da akşam olması harika bir durum olmakla birlikte, en az gündüz saatleri kadar gece saatlerinde de doyasıyla eğlenebilirsiniz.